Un raspallat complet és una forma excel·lent de fer massatges al cavall i establir una relació prèvia amb ell abans de muntar. A més, gràcies a això podem revisar si el cavall té alguna ferida o lesió per comunicar al nostre professor si així és.

Podem netejar els cascos al final o al principi de la neteja. Farem servir un netejacascos per netejar el fons de les llacunes laterals (els solcs que fan forma de V) i la sola. És important repetir la neteja dels cascs després de l’entrenament per assegurar-nos que no queda cap pedra clavada que pugui molestar el nostre cavall.

El primer pas consisteix a passar la rasqueta donant moviments circulars per totes les parts carnoses (parts amb múscul) per eliminar el fang i alhora, donar-li un massatge agradable al nostre cavall. Hem d’evitar les parts més sensibles (parts amb os o tendons). Continuarem amb el raspall d’arrels per tot el cos per netejar els cabells i treure la pols. També podem fer servir la Bruza o un raspall suau per netejar el cap tenint cura en la zona dels ulls. Després passarem a desenredar la crinera i la cua amb la pinta o raspall. És important fer-ho de forma suau per no donar estirades ja que podríem trencar el pèl. Si la crinera o la cua estan molt enredats, hi ha productes suavitzants per facilitar el desembolicat. Finalment, amb una esponja o guant de microfibra netejarem les zones més sensibles com ara els ulls, els narius i els bifis.

Tot aquest material el podem guardar en una bossa de neteja o en un bagul / caixa. L’avantatge del bagul és que et pots pujar a sobre per arribar a les parts més altes del cavall (com a la foto que hi ha a dalt).

Horse & Rider tenim kits de neteja que inclouen bagul i conjunt de raspalls bàsics per realitzar la neteja del nostre animal.

[El material de les fotografies són articles que podeu trobar a la botiga Horse & Rider, clica aquí per a visitarla.]