Si t’agraden molt els cavalls i estàs interessat en començar a muntar, sigui doma, salt o fer rutes, aquí et portem els 3 bàsics que has de conèixer per anar preparat a la teva primera classe d’equitació amb l’equipament indispensable.

En primer lloc, els “breeches” o també anomenats pantalons de muntar. Són l’element indispensable per començar en aquest esport amb bon peu; normalment porten reforç als genolls o tenen tota la culera reforçada. És important invertir-hi perquè eviten les rascades i ens protegeixen en les zones de més contacte. A la dreta veureu un model amb culera i els de l’esquerra són reforçats al genoll.

pantalones de montar con refeuerzo en la rodilla
http://www.horseandridershop.com/pantalones/229-microsport-pantalones-para-ninos.html?search_query=pantalones&results=18

També és imprescindible un bon casc. En moltes instal·lacions hípiques tenen diversos models perquè no hagis de comprar-te el teu propi abans de provar aquest esport, però és molt recomanable fer-te amb un casc de la teva talla el més aviat possible, ja que en cas de caiguda és l’element que ens protegirà contra els cops així com de la radiació del sol directament al nostre cap.

Casco de equitación Tattini

En tercer lloc, tenim les botes o botins: les botes normalment són de PVC o de pell i els botins poden ser de diferents materials. Les botes de pell tenen major adaptabilitat a la cama a diferència de les de PVC que solen ser més impermeables. Per començar, et recomanem que triïs unes botes assequibles, ja que són l’element més car que hauràs de comprar, però no cal que inverteixis en elles abans de saber si t’agrada aquest esport.

botas montar a caballo principiante
botas montar mountain horse

Si el de les botes no és el teu o no et sents còmode amb elles, tens l’opció de comprar uns botins i unes polaines. Les polaines són un element que simulen la canya d’una bota, però tenen l’avantatge que te les pots treure per anar més còmode després de muntar sense perdre la protecció mentre les portes posades.

polainas montar a caballo
botines montar a caballo

En resum, abans d’anar a la teva primera classe d’equitació és important tenir uns breeches, unes botes o botins amb polaines i sobretot un casc, ja que la seguretat és el més important. Ara ja saps que és el que pots portar el teu primer dia de classe amb nosaltres, t’esperem!

[Totes les fotografies són material que podeu trobar a la botiga Horse & Rider, clica aquí per visitar-la.]