Podré anar a muntar durant aquestes setmanes? Podrem anar a visitar als nostres amics? I si hi ha un problema, el veterinari podrà venir a visitar el nostre cavall?

Com que aquest nou virus, conegut com a coronavirus, ens ha portat bastants mal de caps, des de Quadres d’en Blai volem ajudar-vos responent algunes de les preguntes més freqüents en quant a equitació.

Primer de tot, com que el govern ha decretat l’estat d’alarma no podrem sortir de les nostres cases excepte per fer tasques de primera necessitat com per exemple anar a comprar menjar o anar a la farmàcia o al metge en cas que sigui urgent.. S’han prohibit totes les activitats esportives i per tant, la resposta a la pregunta de si podrem anar a muntar a cavall és ben clara, NO.

Durant aquests dies els cavalls s’exercitaran? Sí, els cavalls no quedaran desatesos; es podran treballar de la mà, donant corda o a la nòria, caldrà deixar-los en mans del personal de la hípica que s’encarregarà de l’alimentació, neteja dels boxes, exercici i tot el que necessitin els cavalls durant aquests dies.

I si el meu cavall té algun problema i necessita atenció del veterinari? En aquest cas, des de l’hípica es posaran en contacte amb un veterinari per a que vingui a visitar el nostre animal.

Per què és important que no muntem a cavall encara que el tinguem a casa? Doncs primer de tot, les companyies d’assegurances no es fan responsables dels accidents que puguem patir durant aquestes setmanes, hem de ser responsables i no cometre imprudències per tal de no tenir accidents i no ocupar els hospitals que ja estan prou saturats. També hem de tenir en compte que desobeir el decret es considera una negligència i pot portar sancions com ara multes.

La Federació Catalana d’Hípica ha anunciat que manté la seva activitat des de el teletreball, per tant si teniu qualsevol dubte us podeu dirigir directament a ells.

Aquests dies tots hem de col·laborar quedant-nos a casa el màxim possible per a poder tornar a la normalitat ben aviat.

Ens veiem per les xarxes socials!

#joemquedoacasa