Els cavalls són herbívors no remugants que presenten un sistema digestiu amb un funcionament diferent a el de les persones. Això vol dir que tenen una masticació lenta i acurada dels aliments. A més, es caracteritzen per tenir un estómac de petita capacitat que es buida ràpidament en funció de l’consum d’aliments. L’intestí prim és molt llarg (16-24 m) i l’intestí gros és molt voluminós (180-220 L) i està normalment ple ja que té un temps de retenció d’entre 24-48 h.

Hem de tenir en compte que els cavalls no poden regurgitar o vomitar el contingut de l’estómac. Per això hem de tenir en compte algunes coses bàsiques per no causar problemes amb el menjar.

Els cavalls poden arribar a pasturar al prat fins a 18 hores per dia, de manera que hem de proporcionar-seva ració repartida en diferents preses al llarg del dia (3 vegades a el dia). D’aquesta manera podem evitar problemes gastrointestinals com a possibles còlics, diarrees, Infosura, ja que moltes vegades aquests problemes són deguts a l’ús ia la dieta que se’ls dóna.

Els cavalls han de alimentar-se de manera individualitzada atenent a les seves necessitats metabòliques, disciplina, nivell d’entrenament, edat, estat fisiològic i condició corporal, ja que no és el mateix un cavall jubilat que un cavall que entrena cada dia.

Cada dia hem de donar-los el menjar a la mateixa hora, pensa que ells no diferencien si és dimecres o dissabte, voldran menjar acord a la seva rutina diària.

A més hem de tenir en compte que els aliments poden dividir-se en tres tipus: els farratges, els aliments concentrats i complements alimentaris.

Avui has après una mica més sobre el sistema digestiu dels cavalls, no et perdis el proper post, on parlarem dels tipus d’aliments i les seves característiques.

Amb el suport veterinari de Blanca Mallafré Torrell.

Fins la setmana que ve!